Продукти за 4 порции:
600 г смляно месо,
2 яйца,
50 г
галета,
черен пипер,
сол,
4 тънки шайби шунка,
100 г бекон или шунка,
100 г кашкавал,
8 маслини или 2 стерилизирани краставички,
растително масло.
От смляното месо, 1 яйце, черен
пипер, част от галетата, малко вода и сол се приготвя смес както за кюфтета, която
престоява в хладилник около 40 мин. След това сместа се разделя на 4 части. Всяка
част се разстила във форма на правоъгълник с дебелина около 2 см върху фолио. Върху
месото се слага шайбата шунка, а върху нея на равномерен пласт нарязаните на
кубчета бекон или шунка, кашкавал, парченца маслини/краставички/. С помощта на
фолиото сместа с плънката се увива на руладина, като се притиска по дължина и в
краищата, за да не изпадне плънката. Руладините се поставят в намазана с масло
тава, намазват се с разбито яйце отгоре и отстрани, поръсват се с галета и за 10
мин се запичат на сухо в силна фурна. След това се добавя 1 кафена чашка бяло
вино и 1 кафена чашка топла вода, малко мазнина и се пекат на умерена фурна до
зачервяване.
Готовите руладини се
нарязват на филийки, поливат се със соса от печенето и се гарнират с картофено
пюре.