Може би, много пъти сте
ги виждали на „италианския щанд“ в магазина където пазарувате. Замисляли сте се
- колко добре изгледат, но с какъв сос вървят. Предлагаме Ви един лесен сос,
който се приготвя за минути и е универсален независимо с какъв пълнеж са тортелините, които сте предпочели.
Продукти:
200 гр. сметана,
1 средна глава лук,
2 скилидки чесън,
босилек,
олио или зехтин,
100 мл. вода.
Почистваме лука и чесъна, нарязваме ги на много ситно и
ги смесваме. В голям тиган загряваме мазнината, слагаме лука, чесъна и босилека – запържваме леко, толкова колкото да усетим аромата
им. Заливаме ги с водата и оставяме да къкрят за да се задуши сместа и леко да омекне. Добавяме сметаната и бъркаме до консистенция.
Оставяме да къкри на намален котлон и минаваме към следващия етап.
Сваряваме тортелините
според инструкцията на опаковката. Отцеждаме ги с лъжица на дупки и ги добавяме към соса. Дори да има
останала вода по тях, не се притеснявайте,
разбъркайте и оставете още около
2-3мин да къкрят на котлона.
Buon
Appetito и най важното.... гответе с любов и усмивка.