Продукти:
1 кг пуешки
гърди,
300 г нарязан на тънко бекон,
1 кисела зелка,
черен пипер,
червен пипер,
кимион,
5-6
лъжици мазнина,
сол на вкус.
Месото от гърдите се
нарязва на правоъгълни парчета,посолява се и се наръсва с черен пипер и
кимион.Отделят се листата на зелката като се изрязват твърдите им
части.По-големите листа се разделят на 2 части.Във всеки зелев лист се слага
парче месо,увито в бекон и се свива на сърма.Сърмите се нареждат в тенджера,на
дъното на която са сложени 1-2 цели зелеви листа.Заливат се с 1 чаша зелев сок
и 1 чаша вода.Червеният пипер се запържва в мазнината и се залива ястието.Вари
се под капак 3-4 часа на умерен огън.