РУЛЦА ОТ ПАТЛАДЖАНИ С ДОМАТЕН СОС


Продукти за 4 порции: 
3 средни патладжана, 
350 г кайма,
1 яйце,
черен пипер,
чубрица,
2-3 скилидки чесън,
200 г пасирани домати,
1 с.л. брашно,
100 г кашкавал,
сол на вкус,
растителна мазнина.


Патладжаните се измиват, след което се отрязват дръжките и върха им. Нарязват се по дължина на филии с дебелина около 1 см,посоляват се и се оставят да пестоят 20 минути, за да се отцеди горчивата вода. Намазват  се с растителна мазнина и се запичат на сух тиган. Каймата се омесва с яйцето, черния, червен пипер, чубрицата, сол на вкус и малко вода. Сместа се оставя да отлежи 30 мин в хладилник. След като патладжаните изстинат, всяка филийка се намазва с кайма, завива се на ролце и се слага в намазана с мазнина тава. Рулцата се запичат за десетина минути в силна фурна. Пасираните домати се разбиват с брашното и малко вода, добавя се нарязания на тънки филийки чесън, малко черен пипер, червен пипер и сол на вкус. Сместа се излива върху ролцата и ястието се пече в умерена фурна около 40 мин. 10 мин преди изваждането се поръсва с настъргания кашкавал и се запича до разтопяването му.