Продукти за 6 порции:
900
г цедено кисело мляко 10%,
900 г краставици,
3 скилидки чесън,
1 връзка копър,
50
г зехтин,
сол на вкус.
Киселото мляко се слага в съд, в който ще се приготвя салатата. Краставиците се измиват,обелват, нарязват се на ситно и се посоляват.Слагат се в гевгир,прецеждат се от течността.След изцеждането им се добавят към цеденото мляко.Чесънът се счуква мното добре и се добавя към сместа.Копърът се нарязва на ситно и също се добавя към салатата.Сместа се разбърква добре,зехтинът се добавя по малко при разбъркването за да се поеме добре от салатата.Посолява се на вкус.Салатата се слага за няколко часа в хладилник за да се овкуси добре.