12 СЪВЕТА ЗА УСПЕШНО ПОЧИСТВАНЕ НА СУХА КОЖА........ част 3


Защо грубите движения при почистване са противопоказни за сухата кожа
Прекаленото търкане на кожата може да доведе до дразнене и възпаление. Вместо това, изплакнете лицето си с хладка вода, след което я „потупайте“ няколко пъти с чиста и суха кърпа. Не изсушавайте изцяло кожата, за да бъдете подготвени за следваща процедура, с овлажнител.

Внимавайте с абразивните ексфолианти
Ексфолиацията премахва мъртвите клетки, което позволява на овлажнителите да провикват по-добре в кожата. Но абразивните ексфолианти могат да увредят сухата кожа, затова не е препоръчително да се употребяват повече от веднъж седмично. Избягвайте плодовите ексфолианти, защото водят до още по-силно изсушаване на кожата. Скрабовете за лице със синтетични перли са добър избор. Тези частици са сравнително еднородни по форма и съответно по-малко вредни за кожата.


Овлажняване
Овлажнителите в действителност не добавят влага на кожата. Те я задържат в нея. Хидратирайте кожата два или три пъти на ден - всяка сутрин и вечер.

Изборът на овлажнител
Препоръчително е да се избягват овлажнители, които включват аромати или ретиноиди, които са вредни за сухата кожа.

Кои овлажнители са подходящи
Мехлемите и кремовете са по-ефективни от лосионите за суха кожа. Глицеринът и попилен гликолът изтеглят водата от дълбоките слоеве на кожата. Докато вазелинът, ланолинът, минерални масла и диметиконът задържат водата като образуват фин филм върху повърхността на кожата, който възпрепятства отделянето й.


 Информация: www.google.com