12 СЪВЕТА ЗА УСПЕШНО ПОЧИСТВАНЕ НА СУХА КОЖА........ част 2

Кои тоалетни и козметични средства трябва да се избягват
Специалистите препоръчват да се избягват антибактериалните сапуни, които изсушават кожата. Не прилагайте и почистване с ексфолианти и гликолова киселина, които ще я раздразнят.


Избягвайте горещата вода
Взимането на душ или вана овлажнява кожата, но също така може и да я изсушава, тъй като унищожава защитния липиден слой. Горещата вода обира мазнината повече от топлата вода. Използвайте такава и при почистване на лицето. Ограничете взимането на душ или вана до 15 минути на ден, съветват специалистите по дерматология.


Нанасяйте почистващите продукти с ръце
Ако имате суха кожа, забравете за почистването на кожата с гъба или друго подобно козметично средство с груба основа. Най-нежният и целесъобразен начин за нанасяне на продуктите за почистване, е с ръце. Задължително преди процедурата, ги измийте старателно.

При почистване - леки и плавни движения
Нанесете равномерно върху лицето си продукта за почистване на лице. След това внимателно го втривайте в кожата си с върховете на пръстите, използвайки кръгови движения. Бъдете особено нежни около очите. Не забравяйте да бъдете внимателни с движенията - дори и с пръсти може да има неблагоприятен ефект върху кожата.


 Информация: www.google.com