12 СЪВЕТА ЗА УСПЕШНО ПОЧИСТВАНЕ НА СУХА КОЖА........ част 1


Сухата кожа обикновено е с ниско ниво на себум, силно чувствителна и не задържа влага.

Влияе се от различни фактори, като ветровито време, смяна на температури, студ, които още повече я изсушават.
Сухата кожа е много чувствителна към смяна на температурата,студа,вятъра и други външни фактори.Ето защо ви предлагаме 12 съвета за ефективно почистване на сухата кожа.


Задължително измиване на лицето преди лягане
Нежното почистване във вечерните часове е от съществено значение. Тя има нужда да бъде почистена от грим, слънцезащитен крем, както и от различни бактерии, мъртви клетки, замърсяванията, на които е подложена през деня. Всички те пълнят и запушват порите, което води до възпаление. А ако кожата не е почистена преди лягане, търкането на лицето по възглавницата, провокира проникването на замърсителите още по-дълбоко в порите.

Не на сапуна.
Изсушаващите агенти в сапуна нарушават овлажняващата функция на кожата. Свръх изсушаването е свързано с дразнене и възпаление. В състава на средствата за почистване на лице, влизат омекотяващи съставки, които не отнемат защитния мастен слой на кожата.

Подходящи средства за почистване
При суха кожа се препоръчва препаратът за почистване на лицето да има добавени овлажнители. Някои дерматолози препоръчват продукти със синтетични серамиди. Те действат като естествените - задържат влагата на кожата. След почистване кожата става мека и гладка. Ако лосионът е неподходящ, има обратен ефект - изсушава кожата, тя става стегната и податлива на раздразнения. Тогава се налага продуктът да бъде сменен. Подходящи за сухата кожа са геловете без аромат, химикали и алкохол.


 Информация: www.google.com