Има ли храни, които помагат в борбата с килограмите?



Определено, да, и това зависи от специфичните хранителни вещества, които се съдържат в тях.Ето някои от тях:

Водорасли 
Фитнес инструктурите определят тироксина, отделян от щитовидната жлеза, за хормона на стройната фигура. Да, но за да може щитовидната жлеза да произведе хормони й е необходим йод. Водораслите са продукт, който предоставя един природосъобразен начин да се набави необходимият елемент. Не случайно японците са с фини структури и водещи в класацията на дълголетие, водораслите от хилядолетия влизат в националната им кухня.

Ако не ги понасяте като хранителен продукт, намират се достатъчно предложения на келп като хранителна добавка на таблетки.
Водораслите обаче не са подходяща храна при някои заболявания на щитовидната жлеза. Те следва да се избягват при хипер активна функция и автоимунни заболявания на тази жлеза, като тиреоидит на Хашимото.

Целина
Целината е нискокалорична повече отколкото предполагаме. Всъщност на организма са му необходими много повече калории, за да я усвои, отколкото получава от нея. Кореноплодното е и изключително полезно заради специфичния флавоноид, който съдържа и действието му да унищожава ракови клетки на организма – апигенин. Иначе относно ползата му при желание за редуциране на теглото като
 продукт за отслабване – такава имат и зелето, карфиолът, броколите
 
Грейпфрут
Учените откриват в грейпфрута флавоноида нарингин, който и предава специфичния му вкус. Предположете къде в цитруса са съдържа най-много от това вещество – естествено, там където е най-горчив, в преградите между отделите на месестата част. Смята се, че нарингинът подобрява храносмилането, обмяната на вещества и влияе върху разпадането на мазнините.
Нещо повече, веществата в него имат свойството да извличат холестероловите отлагания от стените на кръвоносните съдове, което се отразява несъмнено на нивото общ холестерол в организма и общото здраве въобще. Богат на антиоксиданти плодът е едно от най-ефективните средства за пречистване на организма, на което се дължи и действието му да тонизира и зарежда.
 
Негативната му страна е, че той спада към тази група плодове, които могат да причинят алергия. Това се отнася въобще за цитрусите. И още, грейпфрутът не бива да се консумира при медикаментозна терапия, тъй като променя фармакологичната активност на медикаментите.
 
Боровинки
Лековитият дребен плод срещу цистит непрекъснато е изследван. Оказва се има ефект и срещу напълняване, тъй като стимулира разпадането на липидите в организма. Редуцира ги до ¾. Според експертите плодът не само „стопява“ мазнините, но и предотвратява натрупването на нови мастни клетки.
 
Боровинките съдържат много полифеноли, които освен това предпазват и от развитие на сърдечни болести и диабет тип 2.
 
 
Витаминозна храна
Хранете се пълноценно. Това е полезен съвет и при желание за отслабване. Защото витаминозната храна съдържа ценни за фината фигурата съставки като л-карнитин, който също е едно от любимите вещества на спортистите и посетителите на фитнес залите. Осигурява енергия веднага, като активизира усвояването на мазнините. Естествено процесът трябва да бъде подпомогнат с активни движения върху пътеката, например.
Други витамини, които не бива да се пренебрегват, а често не достигат на организма са: витамин
B13 стимулира обмяната на белтъци и снижава рисковете от заболяване на черния дроб, панагамовата киселина (В15), алфа-липоевата киселина (витамин N) и инозитолът (В8) нормализират липидния метаболизъм. Холинът(В4) е необходим при преработката на мазнините. Важна роля играе и Q10, обезпечаващ насищането на тъканите с кислород и акумулиращ енергията, необходима за изгарянето на мазнините. Всички тях можем да намерим предимно в месните и млечни продукти, рибата и яйцата.




Информация: www.google.com