Кога се очакват магнитни бури през месец ЮЛИ

 Статистиката показва, че на магнитните бури реагират около 50-75% от населението на нашата планета. Освен това много хора получават влошаване на общото състояние на организма не при започването на самата буря, а няколко дни преди или след деня на самата  магнитна буря.

Дните на магнитни бури през месец ЮЛИ са:
06.07. - Понеделник
07.07. - Вторник
09.07. - Четвъртък
24.07. - Петък
31.07. - Петък


Самите магнитни бури представляват периодично мощно изригване на големи количества плазма от Слънцето, съпроводено с изхвърляне на огромни количества енергия - светлина, топлина, електромагнитни вълни. Тези частици се носят с висока скорост в пространството и когато достигнат магнитното поле на Земята, причиняват смущения в структурата му. Не всяко слънчево изригване обаче, причинява магнитна буря на Земята.
Специалистите съветват по време на силни магнитни бури да бъдете с повишено внимание относно здравето си, защото през този период е възможно влошаване на хроничните заболявания на нервната, имунната и сърдечно-съдовата система, възможна е поява на раздразнителност и депресия. Тези, които не се чувстват добре по време на магнитните бури трябва да намалят емоционалния стрес, да се отдадат на физическа почивка и да употребяват леки храни и много вода.