ОТСЛАБВАМЕ С МЕД И ТОПЛА ВОДА



В натуралния мед се съдържат около 100 полезни за организма компоненти - глюкоза, левулоза, витамини, ферменти, както и минерални, хормонални, антибактериални и други ценни вещества.


Натуралният мед съдържа захар, но и витамини и минерали. Тези хранителни вещества са от съществено значение за разтварянето на мазнини и холестерол.

  • Мед и топла вода
Когато се комбинира мед с топла вода, може да се подобри процесът на храносмилане и разграждане на мазнин
 Обикновено мазнините се натрупват като неизползвани ресурси в тялото, добавяйки обем и тегло. Смята се, че медът мобилизира тези складирани мазнини. Когато те се изгарят, за да осигурят енергия за изпълняването на ежедневните дейности, може да се забележи постепенно намаляване на теглото и нивата на затлъстяване, според експерти.

Разбъркайте супена лъжица мед с равно количество топла вода, приемайте го всеки ден.

Медът може да бъде полезен за отслабването, когато се консумира и с лимонов сок.
  • Мед и канела
Друга полезна рецепта е сместа - канела на прах, мед и топла вода. Вземете една супена лъжица канела на прах, супена лъжица мед и една чаша топла вода, смесете ги и изпийте течността на празен стомах.
Изследвания показват, че мнозина са извлекли ползи от редовната консумация на тази смес, макар че все още не е ясно на какво се дължи ефектът на отслабването.
 Медът подобрява храносмилането и по този начин подпомага отслабването. Препоръчително е да се консумира след вечеря, особено след преяждане.

Информация: www.google.com