Продукти:
600 г свинско
месо,
2 глави кромид лук,
1 кафяна чаша бяло вино/по желание/,
100 мг доматен
сок /или 1 с.л.доматено пюре/,
3 с.л. олио,
30 г краве масло,
1 с.л. червен пипер,
1
с.л. брашно,
1 дафинов лист,
1ч.л. смлян ким,
1 скилидка чесън, сол на вкус.
Лукът се нарязва на
ситно,месото се нарязва на кубчета и заедно с лука се задушават в
мазнината до златисто. Прибавя се
червения пипер, солта, смляния ким, дафиновия лист и виното. След изпаряване на
алкохола, ястието се залива с топла вода, която да покрие месото и се задушава
похлупено до полуомекване на месото. Тогава се добавя доматения сок и ястието се
доварява .10 мин. преди сваляне от печката се слага счукания чесън. Брашното се
разбива с малко вода за да стане на кашичка, изсипва се в ястието и се оставя
да заври. Добавя се кравето масло и се сваля от огъня.
Гулашът се сервира с
гарнитура от варени или задушени на пара картофи.