УНГАРСКИ ГУЛАШ



Продукти: 
600 г свинско месо,
2 глави кромид лук,
1 кафяна чаша бяло вино/по желание/, 
100 мг доматен сок /или 1 с.л.доматено пюре/,
3 с.л. олио,
30 г краве масло,
1 с.л. червен пипер,
1 с.л. брашно,
1 дафинов лист,
1ч.л. смлян ким,
1 скилидка чесън, сол на вкус.

Лукът се нарязва на ситно,месото се нарязва на кубчета и заедно с лука се задушават в мазнината  до златисто. Прибавя се червения пипер, солта, смляния ким, дафиновия лист и виното. След изпаряване на алкохола, ястието се залива с топла вода, която да покрие месото и се задушава похлупено до полуомекване на месото. Тогава се добавя доматения сок и ястието се доварява .10 мин. преди сваляне от печката се слага счукания чесън. Брашното се разбива с малко вода за да стане на кашичка, изсипва се в ястието и се оставя да заври. Добавя се кравето масло и се сваля от огъня. 

Гулашът се сервира с гарнитура от варени или задушени на пара картофи.