ВИНЕН КЕБАП СЪС СВИНСКО МЕСО



Продукти:
800 гр. свинско месо;
2 глави лук;
1л вода
1 ч.ч. червено вино;
1 с.л. брашно; 
200мл. доматено пюре;
1 ч.л. червен пипер;
2 бр. дафинов лист;
черен пипер и сол на вкус;


Лукът се нарязват на едро и се задушават в малко мазнина заедно с предварително измитото и нарязано свинското месо. Добавете водата  и оставете да ври до полуомекване на месото. Прибавете виното и доматеното пюре. В 150 мл студена вода разбъркайте супената лъжица брашно и добавете в ястието като излеете през цедка – целта е, ако са останали грашки от брашното те да останат в цедката. Овкусете с подправките – дафинов лист, червен и черен пипер, и сол на вкус.
Оставете ястието да къкри на среден огън до сваряването на месото, като от време на време разбърквате.

Сервирайте винения кебап топъл, гарниран с варен ориз.