Продукти:
2 бр. яйца,
1ч.чаша захар,
1 ч. чаша олио,
½ ч. чаша прясно мляко,
1 бакпулвер,
2 ч. чаши брашно,
плодове от 2 компота.
Разбиват се добре яйцата, захарта и олиото. В млякото се разтваря бакпулвера и се добавят към сместа, след което се сипва брашното и се разбърква. В намаслена и набрашнена тава се сипва сместа и върху нея се нареждат отцедените плодове от компот. Поръсва се с маслени трохи, приготвени от 50 гр. Краве масло, 3 супени лъжици захар и 3 супени лъжици брашно. Пече се на умерена температура (160 градуса за фурна с вентилатор или 180 градуса без вентилатор) около 30 мин. След изпичането се поръсва с пудра захар.
Благодарим за рецептата!
2 бр. яйца,
1ч.чаша захар,
1 ч. чаша олио,
½ ч. чаша прясно мляко,
1 бакпулвер,
2 ч. чаши брашно,
плодове от 2 компота.
Разбиват се добре яйцата, захарта и олиото. В млякото се разтваря бакпулвера и се добавят към сместа, след което се сипва брашното и се разбърква. В намаслена и набрашнена тава се сипва сместа и върху нея се нареждат отцедените плодове от компот. Поръсва се с маслени трохи, приготвени от 50 гр. Краве масло, 3 супени лъжици захар и 3 супени лъжици брашно. Пече се на умерена температура (160 градуса за фурна с вентилатор или 180 градуса без вентилатор) около 30 мин. След изпичането се поръсва с пудра захар.
Благодарим за рецептата!