Продукти:
1 ч.ч. ориз,
4 средно големи моркова,
250 гр. консервирана
царевица,
3 яйца,
300 гр. краве сирене
2-3 скилидки чесън
сол, чубрица, олио
Сварява се 1 ч.ч. ориз
като по време на варенето се добавя малко
сол на вкус. След като се свари се прецежда през гевгир,изплаква се обилно със студена вода,
добавя се олио за да не се слепи ориза.
Към ориза се добавят предварително нарязаните на кубчета сварени моркови, прецедената
царевица, сол на вкус, пресован чесън и натрошеното с вилица сирене.
Нарязват се твърдо сварените яйца*, първо
на четири ,после още един път през средата
и се добавят към ориза.
Разбърква
се добре и се гарнирана с маслини и майонеза при желание.
*След като водата
заври, оставете яйцата за още 7мин в нея. Така стават твърдо сварени но с рохка точка жълтък в средата.