БИРАТА И ПОЛЕЗНИТЕ И КАЧЕСТВА



Бирата е една от най-старите напитки в света. В днешно време производството на бира се е превърнало в една от водещите индустрии. Благодарение на ниското си съдържание на алкохол и полезните си качества, кехлибарената напитка е предпочитана от много хора по целия свят.
За производството на бира са нужни четири ключови елемента:
а именно вода, малц, хмел и дрожди, главният виновник за ферментацията, без която пивото не би се получило.
Консумацията на кехлибарената напитка може да
 намали стреса, като подобри настроението и усещането за щастие и веселие и потисне повишаването на кортизол, хормона на стреса.

Полезна е и при камъни в бъбреците и жлъчката, тъй като намалява калциевите отлагания.
 Колко по-приятно е да излекуваме безсънието с една чаша бира преди лягане вместо няколко сънотворни, които имат неприятни странични ефекти. Бирата действа като естествен седатив и се счита за ефективна при проблеми със съня благодарение на съдържанието на никотинова киселина и лактофлавин.
Недостигът на лактофлавин, по-известен като витамин В2, може да доведе до различни проблеми, например в обмяната на мазнините, промени в устната лигавица,езика и устата, лющене на кожата, промяна в здравината и вида на ноктите и косата и други.
Бирата може да се използва и като шампоан или душ гел с цел набавяне на нужното количество
 витамин В2 за организма и възстановяване на косата и кожата.
Има различни видове бира, с които можем да утолим жаждата, тъмна, светла, "жива". Всяка една от тях се отличава със своите особености, включително и полезни ефекти за организма. Не трябва да се забравя обаче, че пивото в големи количества може повече да навреди, отколкото да помогне. Употребата на алкохол винаги трябва да е с мярка.

Информация: www.google.com