Продукти:
Пресейте брашното, заедно с бакпулвера и го добавете към течната смес малко по малко при непрекъснато разбиване до получаване на консистенция. Накрая добавете и есенцията и отново разбийте.
Напълнете до половината всяко едно гнездо на формата* за мъфини сложете блокче шоколад и долейте още малко смес. Внимавайте да не препълвате формите, защото по време на печене мъфините ще увеличават обема си и ако сместа е в повече от необходимото ще прелее. Ако ползвате хартиени кошнички, не е необходимо да натърквате формите с брашно преди да изсипете сместа.
Печете в предварително загряна на 180 градуса фурна за 20 минути. Проверете дали мъфините са изпечени с клечка за зъби, трябва да остане суха - тогава са готови!
*Ако нямате форма с гнезда за мъфини, можете да ползвате долната част на опаковки от пастет като тези на снимката.
125 грама краве масло
2 яйца
½ чаена чаша захар
1 чаена чаша брашно
⅓ чаена чаша кисело мляко
1 есенция ванилия
1 чаена лъжица бакпулвер
2 яйца
½ чаена чаша захар
1 чаена чаша брашно
⅓ чаена чаша кисело мляко
1 есенция ванилия
1 чаена лъжица бакпулвер
1 шоколад/млечен или черен по избор/
Разбийте яйцата, заедно със захарта с миксер до побеляване. Добавете киселото мляко и отново разбъркайте. Разтопете маслото на водна баня и го добавете към сместа.
Разбийте яйцата, заедно със захарта с миксер до побеляване. Добавете киселото мляко и отново разбъркайте. Разтопете маслото на водна баня и го добавете към сместа.
Пресейте брашното, заедно с бакпулвера и го добавете към течната смес малко по малко при непрекъснато разбиване до получаване на консистенция. Накрая добавете и есенцията и отново разбийте.
Напълнете до половината всяко едно гнездо на формата* за мъфини сложете блокче шоколад и долейте още малко смес. Внимавайте да не препълвате формите, защото по време на печене мъфините ще увеличават обема си и ако сместа е в повече от необходимото ще прелее. Ако ползвате хартиени кошнички, не е необходимо да натърквате формите с брашно преди да изсипете сместа.
Печете в предварително загряна на 180 градуса фурна за 20 минути. Проверете дали мъфините са изпечени с клечка за зъби, трябва да остане суха - тогава са готови!
*Ако нямате форма с гнезда за мъфини, можете да ползвате долната част на опаковки от пастет като тези на снимката.