Продукти:
3 ч.ч. брашно
2 ч.ч. захар
4 бр. яйца
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. орехи
1 с.л. канела
6 бр. ябълки
1 ч.л. бакпулвер
2 ч.ч. захар
4 бр. яйца
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. орехи
1 с.л. канела
6 бр. ябълки
1 ч.л. бакпулвер
Яйцата и захарта се разбиват с миксер до побеляване. Към тях се добавят олио, брашно, канела и бакпулвера като се разбъркват с лъжица докато се получи еднородна смес . Накрая се прибавят настърганите с кората ябълки и начуканите на едро орехи. Сместа се изсипва във форма за кекс, която е поръсена и натъркана с брашно така, че да остане по стените (изсипете излишното).
Пече се около 40 минути при 180 градуса в предварително загрята фурна като се проверява с клечка за зъби - когато го прободете не трябва да има полепнала смес по нея.
Когато извадите кекса от формата след изстиването му, можете да поръсите с пудра захар.