Продукти за 1 блат:
1 яйце,
8 суп.лъжици брашно,
12
супени лъжици прясно мляко,
1/2 ч.лъжичка сода бикарбонат.
Сироп за 3 те блата:
1
ч.чаша вода,
3 суп.лъжици захар.
За крема:
200 г краве масло,
200 г пудра захар,
2
ч.чаши прясно мляко,
3 суп.лъжици брашно,
3 суп. лъжици захар.,
1 ванилия,
1/2 кг
малини,
6 големи целувки,
1 пакет малки целувки.
Разбиват се яйцето със
захарта, прибавя се прясното мляко, брашното със содата. Изпичат се 3 блата и като
изстинат се сиропират с готовия захарен сироп.
Разбиват се 200г краве
масло с пудрата захар,докато се получи лек пухкав крем.
Сварява се млякото и към
него се добавя разбитото с малко мляко и захарта брашно. Бърка се докато се
сгъсти. Изстиналият млечен крем се прибавя към масления крем лъжица по
лъжица като се бърка
непрекъснато. Двата блата се редят и се мажат с крем,върху него се
наръсват начупени целувки и
се нареждат малините. Третия блат се покрива с останалия крем. Върху тортата в
средата се нареждат останалите малини.