Продукти:
800 г агнешко
месо без кости,
2 връзки пресен лук,
2 домата,
300 г гъби,
80 г олио,
6-8 скилидки
чесън,
1/2 връзка магданоз,
10 листенца джоджен,
сол на вкус.
Месото се нарязва на
парчета и се задушава на слаб огън в сгорещеното олио и малко вода. Към него се
прибавят ситно нарязания лук, нарязаните на филийки гъби, дребно нарязания
чесън и домат. Ястието се посолява и се
залива с 400 мл вряща вода. Вари се на слаб огън в похлупен съд. След омекване на
месото ястието се прехвърля в намазан с олио пръстен гювеч. Поръсва се със ситно
нарязаните магданоз и джоджен и се запича в умерена фурна.