Продукти:
4 яйца
1.1/2 чаени чаши захар
1 чаена чаша олио
1 чаена чаша кисело мляко
1/2 чаена лъжица сода за хляб
1 чаена чаша прясно мляко
1 пакетче суха мая
кората
на един лимон4 яйца
1.1/2 чаени чаши захар
1 чаена чаша олио
1 чаена чаша кисело мляко
1/2 чаена лъжица сода за хляб
1 чаена чаша прясно мляко
1 пакетче суха мая
брашно колокото поеме, приблизително около 1.200г.
За пълнежа:
2 супени лъжици какао
1/2 кафяна чаша захар
1/2 кафяна чаша едро нарязани орехи
1/2 кафяна чаша стафид
Замесва се тестото от
посочените продукти. След като тестото е готово,се намазнява един средно голям
плик и в него се поставя тестото. Затваря се плика така, че вътре да има
достатъчно пространство за да втаса тестото.След това плика с тестото се поставя в хладилника за през нощта.На другия ден с намазнени ръце тестото
се премесва.Оставя се да втаса. Премесва
се малко отново с намазнени ръце, оформя се в желаната форма с пълнеж или
без.Формите ,в които се пече, се запълват 2/3 защото при печенето
козунакът се надига допълнително.Пече се
в предварително загрята фурна на 160-180 градуса.. От посочените продукти
стават два средно големи козунака.