Продукти:
2 яйца,
1 чаена
чаша захар,
1 чаена чаша олио,
1 чаена чаша прясно мляко,
2 чаени чаши брашно,
1
бакпулвер,
плод по желание
/вишни, праскови, кайсии, сливи/,
50г краве масло,
3
суп.лъжици захар, 3 суп.лъжици брашно.
Разбиват се олиото и
захарта, прибавят се разбитите яйца и млякото, в което е разтворен бакпулвера. Към течната смес се
добавя постепенно брашното. Разбърква се добре и се изсипва в намазана с мазнина
и наръсена с брашно тавичка. Отгоре се нареждат плодовете. Маслото леко омекнало
се омесва с 3 те лъжици брашно и захар
на трохи и се поръсва върху плодовете. Пече се в умерена фурна. Още топъл
сладкишът се поръсва с пудра захар.