Продукти за основата:
100
г краве масло,
1/2 ч.чаша пудра захар,
1 жълтък,
1 чаша брашно,
1/2 кг
череши.
Продукти за крема:
1/2 л мляко,
2 суп.лъжици брашно,
4 суп.лъжици захар,
3
яйца,
4 суп.лъжици пудра захар и 1 ванилия.
Разбива се на крем
маслото с пудрата захар.Прибавят се жълтъка и брашното.Замесва се тесто,което
след като почине 30 мин. в хладилника се разстила в намазана с масло тавичка с
малко повдигнати краища.Покрива се с изчистените от костилки череши и се пече в
умерена фурна.
Приготвя се гъст ванилов
крем от прясното мляко,брашното,захарта , 3 жълтъка и ванилията.Отделно се
разбиват на твърд сняг 3 те белтъка с 4 те лъжици пудра захар.Върху изстиналият
блат се изсипва ваниловия крем и се покрива с разбитите белтъци.Така
приготвеният сладкиш се запича на горен реотан за лек загар.