ПЕЧЕНО АГНЕШКО БУТЧЕ




Продукти:
 1.200 кг агнешко бутче,
1/2 пакетче краве масло,
1 китка магданоз,
1 ч.лъжичка червен пипер,
брашно,
1 чаена чаша топла вода,
2-3 суп.лъжици червено вино,
сол.






Почистеното бутче се срязва по дължина/от вътрешната страна/ за са се извади бедрената кост.На мястото на костта се слага 1/3 от маслото,размесено със сол и ситно нарязан магданоз,след което отворът се зашива с конец и бутчето се намазва с останалото масло,размесено с червения пипер и сол.Бедрената кост се разсича на 2  и се слага на дъното на съда,в който ще се пече месото.Отгоре се слага месото и се запича в предварително силно загрята фурна десетина минути,след което отстрани в съда се сипва ½ ч.чаша топла вода.След като се изпече до зачервяване от едната страна,като от време на време се долива по 1-2 лъжици топла вода,месото се обръща и се изпича и от другата страна като се полива със собствения му сос.Изпеченото месо се изважда в топъл поднос и след като се поохлади се нарязва с остър нож на порции.Сосът се прецежда,поръсва се с малко брашно,разрежда се ако има нужда,подправя се с виното и се кипва.Месото,разделено на порции се полива с малко сос и се поднася със зелена салата.