Продукти:
250 г
брашно,
125 г краве масло,
25 г захар,
3/4 чаша вода,
500 г грозде,
50 г пудра
захар,
щипка сол.
За крема:
2 ч.чаши прясно мляко,
3 суп.лъжици брашно,
4
суп.лъжици захар,
2 яйца,1 ванилия.
Брашното се размесва със солта,маслото,захарта и студената
вода,меси се докато стане еластично.Завива се в свежо фолио и се оставя 1-2
часа в хладилника.Тестото се прави на 20 малки топчета ,като всяко от тях се
разстила в отделна формичка.Яйцата се разбиват със захарта ,малко мляко и
брашното на кашичка и се изсипват във
врящото мляко като се бърка,докато се сгъсти крема.Добавя се ванилията .След
като изстине от крема се слага по малко във формичките.Върху него се слагат по
5-6 зърна грозде/може и друг плод/ и се пекат в топла фурна около 12 мин.