АГНЕШКА СУПА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ


Продукти:
½ кг агнешко месо,
2 моркова,
3-4 магданозени корена,
1/2 малка главичка целина,
4-5 лъжици краве масло,
1 суп.лъжица брашно,
1 яйце,
1/2 ч.чаша кисело мляко,
черен пипер,магданоз.






Нарязва се на късчета месото,залива се с 7-8 ч.чаши студена вода и се слага да  се вари.Посолява се.След като поомекне месото се изчистват  зеленчуците,нарязват се на дребни кубчета и се сотират в кравето масло и брашното.Прибавят се в супата и се оставят да врат около 15-20 мин.Готовата супа се застройва с яйцето и киселото мляко . Поръсва с черен пипер и пресен магданоз.