СУПА ОТ АГНЕШКО МЕСО



Продукти: 
750 г агнешко месо,
2 жълтъка,
1/2 водна чаша ориз,
1 връзка зелен лук,
1 суп.лъжица брашно,
1 чаша кисело ляко,
1/2 връзка джоджен,
1/2 връзка магданоз,
червен пипер,черен пипер,сол.







Месото се нарязва на парченца,залива се със студена вода и се вари ,докато поомекне.Тогава се прибавят лука,нарязан на дребно,ориза,солта и черния пипер.В тиган се сгорещява  краве масло,настрани от огъня се прибавя чрвения пипер и веднага се излива в супата.Доварява се,след което се застройва с разбитите жълтъциусмесени с киселото мляко и брашното.Добавят се ситно нарязаните джоджен и магданоз.