Продукти:
750 г агнешко
месо,
2 жълтъка,
1/2 водна чаша ориз,
1 връзка зелен лук,
1 суп.лъжица брашно,
1
чаша кисело ляко,
1/2 връзка джоджен,
1/2 връзка магданоз,
червен пипер,черен
пипер,сол.
Месото се нарязва на
парченца,залива се със студена вода и се вари ,докато поомекне.Тогава се
прибавят лука,нарязан на дребно,ориза,солта и черния пипер.В тиган се
сгорещява краве масло,настрани от огъня
се прибавя чрвения пипер и веднага се излива в супата.Доварява се,след което се
застройва с разбитите жълтъциусмесени с киселото мляко и брашното.Добавят се
ситно нарязаните джоджен и магданоз.