ГЮВЕЧ С ТЕЛЕШКО МЕСО


Продукти  за 4 порции: 
700 г. месо,
3 глави лук,
100 г. бамя,
400 г. картофи,
400 г. чушки,
300г.домати,
2 тиквички,
2 моркова,
1/2 чаша мазнина,
1 супени лъжица червен пипер,
1 чаена лъжичка черен пипер,магданоз и сол.

За заливката:
1 чаша кисело мляко,
3 яйца,
1 супена лъжица брашно и сол.

Месото се нарязва на порции,посолява се ,запържва се и се задушава с малко вода.Лукът се запържва отделно.Месото се слага в намазнена тава,прибавя се лука и нарязаните зеленчуци.Ястието се посолява,поръсва се червения,черния пипер и ситно нарязания   магданоз.Налива се малко вода,разбърква се и се пече в умерена
фурна.След опичането   се залива с киселото мляко,разбито с яйцата и брашното.Запича се в силна фурна докато се зачерви.