Продукти за 4 порции:
700 г. месо,
3 глави лук,
100 г.
бамя,
400 г. картофи,
400 г. чушки,
300г.домати,
2 тиквички,
2 моркова,
1/2 чаша мазнина,
1/2 чаша мазнина,
1 супени лъжица червен пипер,
1 чаена лъжичка черен
пипер,магданоз и сол.
За заливката:
1 чаша кисело мляко,
3 яйца,
1 супена лъжица
брашно и сол.
Месото се нарязва на
порции,посолява се ,запържва се и се задушава с малко вода.Лукът се запържва
отделно.Месото се слага в намазнена тава,прибавя се лука и нарязаните
зеленчуци.Ястието се посолява,поръсва се червения,черния пипер и ситно
нарязания магданоз.Налива се малко
вода,разбърква се и се пече в умерена
фурна.След опичането се залива с киселото мляко,разбито с яйцата
и брашното.Запича се в силна фурна докато се зачерви.