Продукти:
600 г свинско
месо,
400 г замразен грах,
1 глава кромид,
25 г доматено пюре,
2 домата,
70 г
растително масло,
1 с.л. брашно,
1 ч.л. червен пипер,
25 г краве масло,
магданоз,
сол
на вкус.
Месото се нарязва на порционни парчета и се задушава с лука. Като омекне лукът се прибавя разреденото доматено пюре, солта и червения пипер. След това се залива с гореща вода да се покрие и се вари 30 мин. на умерен огън. Прибавя се измития замразен грах и се вари докато омекнат месото и граха. Когато омекнат се прибавят нарязаните и обелени домати. Преди да се отстрани ястието от огъня, сосът се сгъстява със запърженото в кравето масло брашно.
Готовото ястие се поръсва с нарязания на ситно магданоз.