ВОДАТА ТОПИ КИЛОГРАМИ



Резултатите от ново изследване показват, че пиенето на две чаши вода преди всяко ядене може да помогне за редуциране на теглото и сваляне на излишните килограми.

 
Според авторите на изследването, приемането на вода преди ядене намалява приетите  калории със 75-90 за всяко едно от храненията.

 
Заключенията се базират на проучване, направено сред 48 доброволци на възраст между 55 и 75 години. Участниците в изследването биле разделени на две групи, тези от първата пиели по две чеши вода преди всяко хранене, а тези от втората  не приемали течности непосредствено преди хранене. По време на цялото изследване, всички участници спазвали нискокалорична диета.

  След 3-месечен период било установено, че участниците пиещи вода преди всяко ядене отслабнали с около 7 кг, а останалите - с 5 кг. 


 
Авторите на проучването са категорични, че поддържането на водно-солевия баланс в организма е необходимо не само за редуциране на излишните килограми, но и за запазване на теглото.


Водата създава чувство на пълнота в стомаха, което допринася за поглъщане на по-малки количества храна и съответно за по-ниския калориен прием.
 

Специалистите припомнят, че подобен ефект има само водата, тъй като останалите напитки, особено газираните или подсладените със захар и фруктоза са с висока калоричност и консумирането им не се препоръчва при хора с проблемно тегло.

 Информация: www.google.com