ВЪГЛЕХИДРАТНАТА ДИЕТА – диета с НАСТРОЕНИЕ




Напълно възможно е да намалиш обиколките на талията и бедрата и да запазиш настроението си, твърдят учени от Националния фонд по кардиология и Съвета по медицинските изследвания на националното здраве в Австралия. Изследванията показват, че оптимален вариант за това е въглехидратната диета. За тази цел ще трябва да се намали консумацията на месо и млечни продукти.

В изследването са  включени 106 души с наднормено тегло на възраст между 24 и 64 години. Участниците били разделени на групи и били подложени на различни диетични режими в продължение на година. Първата група спазвала въглехидратен режим – хляб, макарони и ориз. Втората група се хранела предимно с месо и млечни продукти. 
След осем седмици всички участници се чувствали добре, но след година настроение имали тези, които консумирали въглехидратни храни. Участниците на месна диета се оказали склонни към агресия, а част от тях били в депресивно състояние.
 

Загубата на тегло и при двете групи било еднакво – около 14 кг.

Според австралийските учени въглехидратната и месната диета подобряват паметта, като се запазва скоростта на мисловните процеси.

Информация: www.google.com