ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ




Продукти: 
1 пакет чаени бисквити,
1/2 ч.чаша нарязани орехови ядки,
4 ябълки,
1 чаша брашно,
4 яйца,
1 ч.чаша захар,
125 г краве масло,
1 ванилия,
1 бакпулвер.



Маслото се разтопява и половината от него се слага в тавичка. Върху него се нареждат бисквитите. Заливат се с останалото масло. Ябълките се обелват ,почистват се от семките и се нарязват на резенчета. Нареждат се плътно върху бисквитите, а върху тях се разстилат леко запечените орехови ядки. Яйцата и захарта се разбиват до побеляване и се прибавят ванилията,брашното с бакпулвера.
Получената рядка смес се изсипва върху ябълките. Пече се в умерена фурна. След изстиване, пожелание се поръсва с пудра захар.