Продукти:
1
средна "розичка" броколи около 500 гр,
4
средни моркова,
350
гр. сладка царевица от консерва,
250
гр. спагети № 6 (това е половин пакет, не трябва да превземат зеленчуковия
микс),
сух
босилек и сол,
2
средни скилидки чесън,
200-250мл.
вода,
олио.
Обелете
и почистете морковите, нарежете ги по дължина с помоща на белачка за картофи -
получават се хубави тънки ивици като в китайски ресторант. Отделете малките
"розички" броколи от стеблото и ги измийте. Запържете леко едро
нарязания чесън в голям тиган като намазните дъното с
олио. Добавете отцедената царевица и бъркайте около минута в
тигана, добавете вече подготвените моркови и отново бъркайте около 5-10мин докато добият златист црят. Прибавете
около 200-250мл. вода, сол и сух босилек (ако имете пресен накъсайте няколко
листенца вместо сух), прибавете броколите и оставете ястието да къкри на слаб
огън за около 10мин като разбърквате от време на време. През това време сварете
пастата - спагетите в кипяща вода с ч.л. сол. Когато е "ал денте" (на
зъб) я прибавете в тигана с помощта на лъжица за паста. Разбъркайте с
образувалия се сос от зеленчуци и подправки, оставете на слаб котлон за около
5мин за да поемат спагетите соса и подправките и всичко е готово.
Ястието
се поднася топло със студено шардоне или розе по избор.