СПАГЕТИ ВЕГИТАРИАНА


Продукти:
1 средна "розичка" броколи около 500 гр,
4 средни моркова,
350 гр. сладка царевица от консерва,
250 гр. спагети № 6 (това е половин пакет, не трябва да превземат зеленчуковия микс),
сух босилек и сол,
2 средни скилидки чесън,
200-250мл. вода,
олио.



 
Обелете и почистете морковите, нарежете ги по дължина с помоща на белачка за картофи - получават се хубави тънки ивици като в китайски ресторант. Отделете малките "розички" броколи от стеблото и ги измийте. Запържете леко едро нарязания чесън в голям тиган като намазните дъното с олио. Добавете отцедената царевица и бъркайте около минута в тигана, добавете вече подготвените моркови и отново бъркайте около 5-10мин докато добият златист црят. Прибавете около 200-250мл. вода, сол и сух босилек (ако имете пресен накъсайте няколко листенца вместо сух), прибавете броколите и оставете ястието да къкри на слаб огън за около 10мин като разбърквате от време на време. През това време сварете пастата - спагетите в кипяща вода с ч.л. сол. Когато е "ал денте" (на зъб) я прибавете в тигана с помощта на лъжица за паста. Разбъркайте с образувалия се сос от зеленчуци и подправки, оставете на слаб котлон за около 5мин за да поемат спагетите соса и подправките и всичко е готово.
Ястието се поднася топло със студено шардоне или розе по избор.