ТАБУЛЕ


Продукти:
2-3 връзки магданоз,
2 домата,
1 краставица,
2-3 стръка зелен лук,
1 лимон,
3-4 с.л. белен сусам (оригиналната рецепта е с булгур, но ние предлагаме тази защото е по бърза и лесна)
зехтин или олио,
сол.




 Магданоза се почиства, измива, отстраняват се дръжките и се нарязва на ситно. Доматите и краставицата се нарязват на малки кубчета слагат се в купа за салата. Добавят се магданоза, почистения и също ситно нарязан лук. 
  • Тук е мястото за нашата препоръка:
·         измийте добре лимона с помощта на неупотребявана гъба за съдове от към "рошавата страна". На най- ситното ренде настържете лимонова кора в купата със зеленчуците. Това ще добави свеж вкус и ще подсили аромата.

Прибавете сусама, зехтина, лимонов сок и сол на вкус и разбъркайте добре салатата като е важно зеленчуците да запазят цялостта си. Тайната на салатата ТАБУЛЕ е в ситното нарязване и доброто разбъркване. Това е една свежа и приятна на вкус салата която се сервира с ледено студена ракия или мастика на кристали.


 ВАЖНО!
Ако все пак решите да пробвате ОРИГИНАЛНАТА АРАБСКА РЕЦЕПТА и направите салатата с булгур. Пригответе го ето така:
3-4 с.л. почистен и измит булгур се заливат със силно вряща вода. Престоява така за около 2ва часа докато поеме водата и омекне, след което се отцежда с гевгир.