Кюфтета от леща



Продукти:
250 гр.  леща
3 стръка пресен лук
1/2 връзка пресен магданоз
млян черен пипер
галета
царевично брашно
олио
вода
сол

 
 Лещата се почиства и измива със студена вода. След това се слага в тенжера, залива се с вода и се вари, докато омекне без да се развари. Прецежда се с гевгир.
 Сварената леща се пасира без да се прави на пюре. Ситно нарязаните лук и магданоз се добавят към лещата заедно с яйцата, черният пипер и сол на вкус. Всичко се омесва до консистенция. Прибавете галета в количество, колкото да се получи по-гъста смес.
С мокри ръце се оформят кюфтетата, овалват се от всички страни в царевично брашно и се пържат в загрято олио. При сервирането може да се гарнират със сезона салата или 250гр. майонеза разбита с лъжица кисело мляко.