Продукти за 4
порции:
4 телещки шницела,
70 гр. краве масло,
200
гр. гъби,
2 кренвирша,
2 скилидки чесън,
1 ч.чаша бяло вино,
1 суп.лъжица доматено
пюре,
1 суп.лъжица брашно,
1 ч.лъжица червен пипер,
магданоз,черен пипер и сол.
Шницелите се
посоляват,поръсват се с черен пипер и се овалват в брашно.Сгорещява се маслото и
шницелите се запържват по 3-4 мин. от всяка страна.Изваждат в тавичка и се и се
държат на топло.Гъбите,нарязани на филийки и кренвиршите се запържват в същата
мазнина заедно с нарязания на ситно чесън.Прибавя се бялото вино,доматеното
пюре,малко вода и останалото брашно и се оставя да ври няколко минути.С
получения сос се заливат шницелите и се запичат до готовност.Готовото ястие се
поръсва с нарязания магданоз.