ТЕЛЕШКО ПО ЛОВДЖИЙСКИ



Продукти за 4 порции:   
4 телещки шницела,
70 гр. краве масло,
200 гр. гъби,
2 кренвирша,
2 скилидки чесън,
1 ч.чаша бяло вино,
1 суп.лъжица доматено пюре,
1 суп.лъжица брашно,
1 ч.лъжица червен пипер,
магданоз,черен пипер и сол.

Шницелите се посоляват,поръсват се с черен пипер и се овалват в брашно.Сгорещява се маслото и шницелите се запържват по 3-4 мин. от всяка страна.Изваждат в тавичка и се и се държат на топло.Гъбите,нарязани на филийки и кренвиршите се запържват в същата мазнина заедно с нарязания на ситно чесън.Прибавя се бялото вино,доматеното пюре,малко вода и останалото брашно и се оставя да ври няколко минути.С получения сос се заливат шницелите и се запичат до готовност.Готовото ястие се поръсва с нарязания магданоз.