Шоколадови бисквити „ТЕДИ“

Продукти за 40бр бисквити:

200 гр начупен шоколад
90 гр краве масло
110 гр захар
3 бр яйца
1 ч.л. ванилова есенция
210 гр брашно
25 гр какао на прах
½ ч.л. бакпулвер
180 гр пудра захар


Приготвяне:
В голям съд на водна баня разтопете маслото и шоколада до постигане на еднородна смес. Махнете от огъня и охладете, добавя се захарта. Добавят се едно по едно яйцата, като след всяко яйце сместа се разбива хубаво с миксер. Добавя се ванилията, пресятото брашно, какаото, солта и бакпулвера в шоколадовата смес. Отново всичко добре се омесва и се оставя за 1 час в хладилника покрито с фолио. Фурната се загрява до 160 С. Тавата се намазва с масло или се покрива с хартия за печене. С чаена лъвица се загребва от тестото и се оформят топчета с диаметър 2,5см. Всяко топче се овалва и покрива дебело с пудра захар. Бисквитите се поставят в тавата на разстояние 4см една от друга. Пекът се 10-15мин, по време на печене се пукат леко – това е нормално. Готовите бисквити се охлаждат в тавата още 2мин, след което се изваждат до пълно охлаждане.

Съхраняват се в затворени кутии.