ЛЕТЕН ГЮВЕЧ

Продукти: 
600 г свинско месо/може телешко или агнешко/,
120 г растително масло, 
3 с.л.ориз,
600 г домати,
3 глави кромид лук,
1 малък патладжан,
3 чушки,
200 г тиквички,
1 връзка магданоз,
малко кервиз, черен пипер, сол.

Нарязаните на филийки домати се слагат в чиния.Чушките,патладжанът/след като му е премахната горчивината/тиквичките се нарязват на дребно,смесват се с нарязания на филийки лук,ситно нарязаните магданоз и кервиз и се слагат в друга чиния.Всичко се поръсва със сол и черен пипер,залива се с растително масло и се оставя зеленчуците да си пуснат сока.Половината от доматите се нареждат на дъното на глинен съд,върху тях се изсипват и половината от зеленчуците. Нарязаното на средно големи парчета месо се разпределя върху тях.След това се слага останалия зеленчук,наръсва се измития ориз.Покрива се с останалите филийки домати,залива се с 2 чаши вода и останалото в чиниите растително масло.Задушава се около 2-2.30 часа първоначално на силна,а след това на слаба фурна.Сервира се горещ в съда,в който е печен с червено вино.