ЗЕЛЕН БОБ В ГЪРНЕ

Продукти: 
500 г свинска плешка,
750 г зелен боб,
250 г домати,
2 чушки,
1 глава кромид лук,
1 глава чесън, 
1 ч.л.червен пипер,
2-3 л.с.л. олио,
чер пипер,
сол на вкус,
1/2 китка магданоз.

 Зеленият боб се изчиства и начупва, доматите се нарязват на филийки, а чушките на колелца. Ситно нарязаният лук се задушава в мазнина до златисто. Добавя се нарязаното на кубчета месо и се запържва до зачервяване. В глинен съд се изсипва месото, добавя се зеления боб, чушките, нарязания чесън, доматите, червения пипер, черния пипер, солта. Долива се малко вода, затваря се съда и ястието се задушава на слаб огън докато остане на мазнина. Сервира се поръсено с пресен магданоз и лъжица гъсто кисело мляко.