КОНКИЛИ С ЯЙЦЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ

Продукти:
1 средна "розичка" броколи около 500 гр,
350 гр. грахзамразен или от консерва,
350 гр. сладка царевицазамразена или от консерва,
250 гр. пастаконкили / „мидичкиоколо половин пакет, не трябва да превземат зеленчуковия микс,
3 бр. яйца,
сух босилек и сол,
2 средни скилидки чесън,
300-350мл. вода


 Почистете и отделете малките "розички" броколи от стеблото и ги измийте. Запържете леко едро нарязания чесън в голям тиган с олио. Добавете отцедените грах и царевица и бъркайте около минута в тигана. Прибавете около 300-350мл. вода, сол и сух босилек (ако имaте пресен накъсайте няколко листенца вместо сух), прибавете броколите. Щом заври водата, оставете ястието да къкри на слаб огън за около 10мин като разбърквате от време на време.

В отделен тиган с малко мазнина изпържете яйцата на очи като обръщате и от двете страни не трябва да са препържени, но жълтъкът  трябва да е твърд. Нарежете ги на дължина и ги прибавете към ястието.

През това време сварете пастата - спагетите в кипяща вода с ч.л. сол. Когато е "ал денте" (на зъб) я прибавете в тигана с помощта на лъжица на дупки.
Разбъркайте със сместа от зеленчуци и подправки, оставете на слаб котлон за около 5мин за да се смесят вкусовете и е готово.

Ястието се поднася топло със студено шардоне или розе по избор.