Продукти:
500 гр. паста (спагети, фузили)
250 мл. доматен сос
2 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
босилек
200 мл. нискомаслена
сметана за готвене
150 мл. водка
60 гр. масло
1 ч.л. червен пипер
сол
3 с.л. настърган пармезан
В голям тиган загрейте
зехтина и маслото докато се разтопи. Сложете
нарязания на ситно чесън и го запържете. Прибавете доматения сос и подправете със сол,
червения пипер и малко босилек. Оставете да къкри около 10 минути.
Докато сосът къкри, сварете пастата в
подсолена вода. След това изцедете добре в гевгир.
Добавете водката към доматения сос - разбъркайте отново и
изключете котлона. Не оставяйте алкохолът да се изпари, защото така ще изчезнат
вкусът и ароматът му. Разбърквайте непрекъснато докато добавяте сметаната. Добавете пастата към соса в тигана.
Сервирайте веднага -
поръсете с пармезан или с лют червен пипер според предпочитанието.