ПАСТА alla Vodka


Продукти: 
500 гр. паста (спагети, фузили)
250 мл. доматен сос
2 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
босилек
200 мл. нискомаслена сметана за готвене
150 мл.  водка
60 гр. масло
1 ч.л.  червен пипер
сол
3 с.л. настърган пармезан


В голям тиган загрейте зехтина и маслото докато се разтопи. Сложете нарязания на ситно чесън и го запържете. Прибавете доматения сос и подправете със сол, червения пипер и малко босилек. Оставете да къкри около 10 минути. 
Докато сосът къкри, сварете пастата в подсолена вода. След това изцедете добре в гевгир.
Добавете водката  към доматения сос - разбъркайте отново и изключете котлона. Не оставяйте алкохолът да се изпари, защото така ще изчезнат вкусът и ароматът му. Разбърквайте непрекъснато докато добавяте сметаната. Добавете пастата към соса в тигана.
Сервирайте веднага - поръсете с пармезан или с лют червен пипер според предпочитанието.