ПРОДУКТИ
4 пилешки пържоли от бяло месо (или от бутчета)
4 свински пържоли (котлети, вратни или бут)
300 г пушени гърди (бекон)
300 г наденица или суров суджук,
500 г гъби (пресни или консервирани)
2 глави чесън, нарязан на ситно
3-4 големи глави лук, нарязан на полумесеци
1 ч.ч. сухо бяло вино
1 к.ч. вода
черен пипер 6-6 зърна цели
смлян черен пипер на вкус
4 свински пържоли (котлети, вратни или бут)
300 г пушени гърди (бекон)
300 г наденица или суров суджук,
500 г гъби (пресни или консервирани)
2 глави чесън, нарязан на ситно
3-4 големи глави лук, нарязан на полумесеци
1 ч.ч. сухо бяло вино
1 к.ч. вода
черен пипер 6-6 зърна цели
смлян черен пипер на вкус
Обезкостяват се пържолите и пушените гърди. Отделените кости се нареждат на дъното на глинен гювеч. Беконът се нарязва на едри кубчета, лукът на полумесеци, гъбите се измиват, почистват и едрите се разрязват на 2, по-дребните се остават цели.
В сгорещено олио се запържват съвсем леко пилешките и свинските пържоли. След като се извадят в същия тиган се запържат леко чесъна, лука, беконът и гъбите.
Първо се нарежда свинското месо, овкусява се със сол и черен пипер, отгоре се изсипва част от сместа с гъбите и бекона. Отгоре се нареждат пилешките пържоли, и останалата смес от гъби, бекон и лук. Най-отгоре се поставя нарязаната на едри парчета наденица. Залива се с 1 ч.ч. вино и 1 к.ч. вода. Съдът се затваря с капак . Слага се в студена фурна и след това се загрява. Когато заври и започне да шуми се намаля до 120-150 градуса и се пече около 3-4 часа.