Продукти:
800 г
риба/шаран,толстолоб,сом или бяла риба/,
700 г кромид лук,
3/4 ч.чаша олио,
6-7
скилидки чесън,
2 с.л.доматено пюре,
15-20 зърна чер пипер,
1-2 дафинови листа,
2-3
домата,
1 лимон,
сол.
Нарязва се на тънки
филийки лука, посолява се и се залива с олиото. Прибавя се нарязания чесън и се
позапържват. Добавя се размитото в малко вода доматено пюре, черния
пипер,дафиновия лист и чаша и половина гореща вода. Сосът се оставя да поври
9-10 мин. и се изсипва в тавичка. Върху него се нарежда рибата, нарязана на порции. Върху
рибата се нареждат червени домати, нарязани на филийки. Плакията се пече в
умерена фурна докато остане на
масло. Поднася се студена с парче лимон.
Бяла риба
Шаран
Бял толстолоб
Сом
Бяла риба
Шаран
Бял толстолоб
Сом