600 гр. кайма,
2 с.л. настъргано средно солено сирене,
около 50 гр. натрошен сухар,
1 яйце
1 с.л. нарязан на ситно магданоз,
1 ч.ч. галета,
1 пакет спагети № 6
3 зрели големи домата,
2 скилидки чесън,
зехтин или олио,
лют червен пипер и сол на вкус.
В друг тиган със загрята мазнина запържете предварително
нарязания чесън без да се променя цвета. Добавете предварително обелените и настъргани на най-
ситно ренде домати и оставете да къкри около 10мин след завирането на получилия
се сос. Сложете кюфтенцата в соса, ако естествената вода от домата е извряла
добавете около 250 мл. вода прибавете сол на вкус и оставете да къкри на умерен
огън за около 30мин докато водата изври и се получи гъст доматен сос.
Поставете спагетите в кипяща вода с ч.л. сол. Когато
омекнат "ал денте" (на зъб), ги прехвърлете в тигана със соса и
разбъркайте добре така, че кюфтенцата да отидат между тях. Оставете ястието още
5 минутки на изключен котлон за да поеме пастата хубаво соса и да се омесят
вкусовете.
Поднесете докато е топло със хубаво каберне на стайна температура.