Продукти:
около 500гр. паста, в рецептата е използвана с форма на
сърце. Но, ако не можете да намерите- използвайте ПЕНЕ,
500гр. доматено пюре от кутия,
300-400 гр. обезкостени маслини МАМУТ,
600-700 гр. гъби - печурки,
2 скилидки чесън,
около 250 мл. вода,
щипка захар, щипка Любов,
сол и босилек,
олио или зехтин.
Поставете пастата в кипяща вода с ч.л. сол. Когато омекне
"ал денте" (на зъб), я прехвърлете в тигана със соса и разбъркайте
добре. Оставете ястието още 5 минутки на изключен котлон, за да поеме пастата
хубаво соса и да се омесят вкусовете.
Другия начин на сервиране, ако искаме да подчертаем
формата на пастата (както на снимката) е да сипем в чиния първо нея и след това
соса отгоре. Можете да гарнирате с настърган на ситно пармезан.
Поднесете докато е топло със хубаво каберне на стайна
температура или друго вино по избор.