ПАСТА "с ЛЮБОВ"


Продукти:
около 500гр. паста, в рецептата е използвана с форма на сърце. Но, ако не можете да намерите- използвайте ПЕНЕ,
500гр. доматено пюре от кутия,
300-400 гр. обезкостени маслини МАМУТ,
600-700 гр. гъби - печурки,
2 скилидки чесън,
около 250 мл. вода,
щипка захар, щипка Любов,
сол и босилек,
олио или зехтин.

 Изчистете и измийте гъбите, нарежете на филийки с дебелина около 3милиметра. Загрейте мазнина в дълбок тиган и запържете нарязания чесън за няколко секунди за да овкусите мазнината без да препържвате. Добавете нарязаните на едро маслини и гъбите както и босилека и бъркайте ястието докато всичко се запържи. Прибавете водата, доматеното пюре, щипката захар и щипката Любов. След като разбъркате добре прибавете сол на вкус и оставете да къкри на слаб котлон около 20 минути, така, че водата да изври постепено.
Поставете пастата в кипяща вода с ч.л. сол. Когато омекне "ал денте" (на зъб), я прехвърлете в тигана със соса и разбъркайте добре. Оставете ястието още 5 минутки на изключен котлон, за да поеме пастата хубаво соса и да се омесят вкусовете. 
Другия начин на сервиране, ако искаме да подчертаем формата на пастата (както на снимката) е да сипем в чиния първо нея и след това соса отгоре. Можете да гарнирате с настърган на ситно пармезан.

Поднесете докато е топло със хубаво каберне на стайна температура или друго вино по избор.