Талиатели с риба тон



Продукти:
3 скилидки чесън,
риба тон филе в масло - 1 консерва,
200 гр. млечна готварска сметана,
500 гр, талиатели,
сух босилек,
сол и черен пипер - на вкус,
олио или зехтин





 

Сложете мазнината в голям тиган и загрейте, прибавете нарязания на едро чесън и го запържете но без да променя цвета си. Отцедете рибата от маслото и я сложете в купа, като леко я раздробите с вилица. Изсипете рибата в тигана, добавете сметаната, разбъркайте добре и оставете соса да ври на бавен огън.

Сварете талиателите в кипяща вода с ч.л. сол. Когато омекнат "ал денте" (на зъб), ги прехвърлете в тигана със соса и разбъркайте добре. Оставете ястието още 5 минутки на котлона, за да поеме пастата хубаво соса и да се омесят вкусовете. Поднесете докато е топло със студено бяло вино или розе.