Продукти:
3 скилидки чесън,
риба тон филе в масло - 1
консерва,
200 гр. млечна готварска
сметана,
500 гр, талиатели,
сух босилек,
сол и черен пипер - на
вкус,
олио или зехтин
Сложете мазнината в голям
тиган и загрейте, прибавете нарязания на едро чесън и го запържете но без да
променя цвета си. Отцедете рибата от маслото и я сложете в купа, като леко я
раздробите с вилица. Изсипете рибата в тигана, добавете сметаната, разбъркайте
добре и оставете соса да ври на бавен огън.
Сварете талиателите в
кипяща вода с ч.л. сол. Когато омекнат "ал денте" (на зъб), ги
прехвърлете в тигана със соса и разбъркайте добре. Оставете ястието още 5
минутки на котлона, за да поеме пастата хубаво соса и да се омесят вкусовете. Поднесете
докато е топло със студено бяло вино или розе.