СПАГЕТИ С КЮФТЕНЦА


Продукти:
600 гр. кайма,
2 с.л. настъргано средно солено сирене,
около 50 гр. натрошен сухар,
1 яйце
1 с.л. нарязан на ситно магданоз,
1 ч.ч. галета,
1 пакет спагети № 6
3 зрели големи домата,
2 скилидки чесън,
зехтин или олио,
лют червен пипер и сол на вкус.
В купа размесете каймата с едно яйце, настърганото сирене и натрошения сухар. Подправете със сол и лютия червен пипер на вкус. Добавете магданоза и размесете до получаване на хомогенна смес. Оформете с ръце кюфтенца с големина на топче за пинк - понг и ги оваляйте в галета. В тиган със загрята мазнина изпържете кюфтенцата до златисто от всички страни. извадете ги и ги поставете върху домакинска хартия за да поеме мазнината.
В друг тиган със загрята мазнина запържете предварително нарязания чесън без да се променя цвета.  Добавете предварително обелените и настъргани на най- ситно ренде домати и оставете да къкри около 10мин след завирането на получилия се сос. Сложете кюфтенцата в соса, ако естествената вода от домата е извряла добавете около 250 мл. вода прибавете сол на вкус и оставете да къкри на умерен огън за около 30мин докато водата изври и се получи гъст доматен сос.
Поставете спагетите в кипяща вода с ч.л. сол. Когато омекнат "ал денте" (на зъб), ги прехвърлете в тигана със соса и разбъркайте добре така, че кюфтенцата да отидат между тях. Оставете ястието още 5 минутки на изключен котлон за да поеме пастата хубаво соса и да се омесят вкусовете. 

Поднесете докато е топло със хубаво каберне на стайна температура.